Biet­jes­soep met gem­ber

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bietjes ontvellen, in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Kip uit bouillon in stukjes snijden. In pan bouillon met 3 1/2 dl water en bietenpuree al roerend aan de kook brengen. Gembersiroop, bleekselderij en stukjes kip erdoor roeren en soep nog 1 min. zachtjes laten koken. Bietjessoep in diepe borden of wijde kommen scheppen en bieslook en sesamzaad erin strooien. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.