Kip­pen­soep met tijm en ge­gril­de kip­fi­let

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. In kom blokjes kip mengen met eetlepel olie en peper naar smaak. In grillpan kipblokjes in ca. 5 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen in (soep)pan rest van olie verhitten en in fluitketel of waterkoker 1 1/4 liter water aan de kook brengen. Prei 2 min. al omscheppend bakken. Bouillontabletten boven soeppan verkruimelen en kokend water toevoegen. Takjes tijm in pan leggen en soep 3 min. zachtjes laten koken. Aardappelblokjes en gegrilde kip door soep roeren en nog 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met peper. Takjes tijm eventueel verwijderen.

Tip:

Serveer op warme zomerdagen partjes citroen bij deze soep. Dan kan ieder voor zich deze voor een lekker frisse smaak aan tafel boven de soep uitknijpen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.