Ro­de bie­ten en ap­pel met prui­men­jus

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen in ca. 8 min. rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, keer af en toe.
  2. Snijd de aardappelen in vieren, zet ze op met 300 ml water en kook ze op laag vuur in 20 min. gaar. Schaaf de bieten in dunne plakken. Schep de gehaktballen uit de pan op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de bieten en de appels in de pan met ui en stoof ze ca. 5 min., schep af en toe om. Breng op smaak met zout.
  3. Snijd de geweekte pruimen in reepjes. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de pruimenreepjes erdoor. Serveer de rode bieten en appel met de aardappelen en de gehaktballen met pruimenjus.

Tip:

Strooi voor een fris accent verse bieslook over de bieten met appel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.