Schelp­jes met ro­mi­ge ma­kreel

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Snijd het witlof in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. Voeg de zuivelspread en ca. 100 ml kokend water toe en laat de zuivelspread smelten. Voeg de makreel toe en warm ca. 3 min. door, schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af. Voeg samen met de bieslook toe aan het makreelmengsel. Serveer meteen.

Tip:

Vervang de gerookte makreel eens door gerookte zalmsnippers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Schelpjes met romige makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes met ro­mi­ge ma­kreel

1
1
  • 1 gerookte makreel
  • 500 g witlof

Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Snijd het witlof in grove stukken.

2
2
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min.

4
4
  • 1 bakje zuivelspread

Voeg de zuivelspread en ca. 100 ml kokend water toe en laat de zuivelspread smelten.

5
5

Voeg de makreel toe en warm ca. 3 min. door, schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 bakje bieslook

Giet de pasta af. Voeg samen met de bieslook toe aan het makreelmengsel. Serveer meteen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.