Afri­kaan­se bo­nen­pot met boe­ren­kool

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de boerenkool in ruim kokend water op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de chilibonen, de kidneybonen en de maiskorrels toe. Breng al roerend aan de kook en warm 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de boerenkool af en schep om met het bonenmengsel. Serveer meteen. Lekker met zilvervliesrijst.

Tip:

Serveer er augurkenblokjes (pot 330 g) bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.