Snel­le erw­ten­soep

Erwtensoep tijdrovend? No way! Deze versie staat binnen een half uur op tafel en is net zo lekker.

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Erwtensoep tijdrovend? No way! Deze versie staat binnen een half uur op tafel en is net zo lekker. 4 personen
3 216

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bouillon boven een pan, bewaar het vlees. Verdun de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de tuinerwten toe, breng aan de kook en kook 10 min. Pureer met de staafmixer.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakjes en snijd de peterselie fijn. Voeg de aardappel samen met de soepgroente toe aan de soep. Kook op laag vuur nog 15 min.
  3. Voeg de laatste 5 min. het rundvlees uit de bouillon en de rookworst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Haal de pan van het vuur af en roer de peterselie door de soep. Serveer in diepe borden of kommen.

combinatietip:

Serveer de soep met roggebrood en runderrookvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 2.300 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Snelle erwtensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le erw­ten­soep

1
  • 350 ml bouillon met rundvlees

Zeef de bouillon boven een pan, bewaar het vlees.

2
  • 600 g extra fijne tuinerwten

Verdun de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de tuinerwten toe, breng aan de kook en kook 10 min. Pureer met de staafmixer.

3
  • 450 g iets kruimige aardappelen
  • 2 runderrookworsten
  • 20 g platte peterselie

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakjes en snijd de peterselie fijn.

4
  • 500 g erwtensoepgroente

Voeg de aardappel samen met de soepgroente toe aan de soep. Kook op laag vuur nog 15 min.

5

Voeg de laatste 5 min. het rundvlees uit de bouillon en de rookworst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Haal de pan van het vuur af en roer de peterselie door de soep. Serveer in diepe borden of kommen. Bon appétit!

combinatietip:

Serveer de soep met roggebrood en runderrookvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.