Pom­poen met pen­ne

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 133

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil de parten. Snijd de pompoen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes, prei, kruiden en 200 ml water toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 15 min. of tot de pompoen gaar is. Schep af en toe om. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de kookroom toe aan de pompoen en breng het gerecht al roerend weer aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de penne af en meng door de pompoen.

Tip:

Roer de rest van de room vlak voor serveren door een soep en breng nog even aan de kook. Dat maakt de soep net wat voller van smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.