Ja­pan­se ro­de­kool­sa­la­de met noe­dels

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 3/7 van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Breek de noedels. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de noedels 2 min. Voeg de kruiden van de noedels, het amandelschaafsel en het sesamzaad toe en bak ca. 3 min. mee tot alle ingrediënten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
  2. Klop een dressing van de rest van de olie, de ketjap, de azijn en de suiker. Breng eventueel op smaak met peper.
  3. Meng de kool met de noedels en de kip. Meng goed en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Japanse rodekoolsalade met noedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se ro­de­kool­sa­la­de met noe­dels

1
1
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen.

3
3
  • 70 g Goodnoodles Oosterse kip
  • 25 g boter

Breek de noedels. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de noedels 2 min.

4
4
  • 55 g amandelschaafsel
  • 4 el sesamzaad

Voeg de kruiden van de noedels, het amandelschaafsel en het sesamzaad toe en bak 3 min. mee tot alle ingrediënten goudbruin zijn. Laat apart afkoelen.

5
5
  • 5 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 600 g rodekool

Klop een dressing van de olie, de ketjap, de azijn en de suiker. Breng eventueel op smaak met peper.

6
6

Meng de kool met de noedels en de kip. Meng goed en besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.