Hol­land­se na­si

Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders.

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met Gelderse rookworst, dus verrassend anders. 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes. Verhit olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min. Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.
  3. Snijd de rookworst in plakken. Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.

bereidingstip:

De nasi kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 870 mg
  • vezels 65 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse nasi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se na­si

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

2
2
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 500 g winterpeen

Was de prei en snijd in ringen. Snipper de uien. Snijd de winterpeen in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en bak de prei en ui 2 min. Voeg de winterpeen toe en bak nog 4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 100 g boemboe nasi goreng
  • 150 ml kraanwater

Voeg de bamboe en water toe en laat 4 min. garen.

5
5
  • 350 g Gelderse rookworsten

Snijd de rookworst in plakken.

6
6

Voeg de rijst en rookworst toe en roerbak 2 min.

7
7
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 eieren

Verhit de olie in een koekenpan en bak de eieren.

8
8

Verdeel de nasi over de borden en leg op elke portie een ei.

bereidingstip:

De nasi kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur ca. 5 min., eventueel met wat olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.