Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ge­hakt

(492)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 492

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 8 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur ontdooien. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed uitlekken in een bolzeef. Meng de spinazie met het gehakt.
  3. Snijd de lasagnebladen in de breedte doormidden. Verdeel een beetje spinazie-gehaktmengsel over elk vel en rol op. Vet de ovenschaal in en leg de rolletjes in de ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas en de oregano.
  4. Dek af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni in het midden van de oven ca. 20 min. Verwijder de folie en bak nog 10 min. tot de cannelloni goudbruin is.

combinatietip:

Lekker met gemengde sla met balsamicoazijn.

Tip:

Peter Wisgerhof is verdediger en aanvoerder bij FC Twente en eet graag cannelloni. Peter: 'Ik vind koken leuk! Toch kookt mijn vrouw vaker dan ik: ik ben meestal wat later thuis. Gelukkig weet ze dat ik gek ben op deze cannelloni. Een vriend maakte het gerecht een keer toen ik bij hem ging eten. Ik heb hem meteen het recept gevraagd. Wat er zo lekker aan is? Alles!'

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met spinazie en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g mager rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 8 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook 1 min.

4
4
  • 750 g spinazie

Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur ontdooien. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Laat goed uitlekken in een bolzeef. Meng de spinazie met het gehakt.

6
6
  • 250 g verse lasagnebladen

Snijd de lasagnebladen in de breedte doormidden. Verdeel een beetje spinazie-gehaktmengsel over elk vel en rol op.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 2 tl gedroogde oregano

Vet de ovenschaal in en leg de rolletjes in de ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas en de oregano.

8
8

Dek af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni in het midden van de oven ca. 20 min.

9
9

Verwijder de folie en bak nog 10 min. tot de cannelloni goudbruin is.

combinatietip:

Lekker met gemengde sla met balsamicoazijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.