Ree­bief­stuk met spi­na­zie­stamp­pot

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in stukken. Kook ze 20 min. in water met zout.
  2. Wikkel ondertussen elke biefstuk in 1 ½ plakje serranoham en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 3 min. aan elke kant. Laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  3. Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp tot een grove puree. Zet de pan op laag vuur en voeg de spinazie in delen toe. Roer telkens tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer de biefstukken erbij.
video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Reebiefstuk met spinaziestamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ree­bief­stuk met spi­na­zie­stamp­pot

1
1
  • 600 g kruimige aardappelen
  • ½ knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in stukken. Kook ze 20 min. in water met zout.

2
2
  • 4 reebiefstukken
  • 6 plakjes serranoham

Wikkel ondertussen elke biefstuk in 1 ½ plakje serranoham en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 3 min. aan elke kant. Laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

4
4
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el olijfolie

Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de crème fraîche en olie toe en stamp tot een grove puree.

5
5
  • 300 g verse spinazie

Zet de pan op laag vuur en voeg de spinazie in delen toe. Roer telkens tot de spinazie is geslonken.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer de biefstukken erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.