Ge­gra­ti­neer­de ham-prei­rol­le­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de stronk en het donkergroene deel van de prei. Snijd in stukken van ca. 7 cm en spoel schoon. Kook in water met zout in 8-10 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit 50 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin wordt. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de kaas toe en laat smelten. Verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol elk stuk prei in een plakje ham en leg in de ingevette ovenschaal. Verdeel de saus erover en bak in de oven in 15-20 min. goudbruin.
  4. Verhit ondertussen de rest van de boter en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur 8-10 min. Serveer met de ham-preirolletjes.

Tip:

U kunt de ham-preirolletjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.