Bra­men­taart

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 6 personen
3 159

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, het griesmeel, 1 el suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
  2. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de appel en de bevroren bramen erop en laat ca. 8 cm rondom vrij. Bestrooi het fruit met 2 el suiker en vouw de rand naar binnen over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
  3. Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer warm. Lekker met crème fraîche.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.