Dron­ken aard­ap­pel­tjes

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en doe ze in een kom. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. Bestrijk de braadslee met de rest van de olie. Verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de braadslee. Houd 3 takjes tijm apart en ris de blaadjes van de rest van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes over de aardappelen en schenk de wijn erover. Zet de braadslee in het midden van de oven en bak de aardappelen in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Garneer met de achtergehouden takjes tijm.

Tip:

De rest van de tijm kunt u bijvoorbeeld gebruiken in een uienquiche, zie recept elders op ah.nl/recepten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.