Groen­te­fri­tes met ha­zel­noot­mayo

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, vijzel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij en de winterpeen in frieten van ca. 8 mm dik en 10 cm lang. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Bak ze in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng ondertussen de mayonaise met de crème fraîche. Maal de hazelnoten en de peperkorrels grof in de vijzel. Schep door de mayonaise. Neem de frieten uit de oven en serveer met de mayonaise.

Tip:

Kook de rest van de knolselderij in blokjes mee met aardappelen en maak er puree van.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.