Wor­tel­stamp met run­der­chi­po­la­ta

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de wortels in repen van ca. 4 cm lang en ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de runderchipolata in ca. 8 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de komijn en het kerriepoeder 2 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Bak vervolgens de wortelreepjes nog 2 min. mee.
  2. Giet de aardappelen af. Voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en ui toe aan de stamppot en schep om. Snijd de worstjes in stukken en serveer erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wortelstamp met runderchipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­stamp met run­der­chi­po­la­ta

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 400 g winterpeen

Snijd de geschilde wortels in repen van ca. 4 cm lang en ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g runderchipolata

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de runderchipolata in ca. 8 min. gaar.

4
4
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl kerriepoeder

Neem de chipolata uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de komijn en het kerriepoeder 2 min.

5
5
  • 3 rode uien

Snijd de ui in halve ringen voeg toe in de pan en bak 4 min. mee. Bak vervolgens de wortelreepjes nog 2 min. mee.

6
6

Giet de aardappelen af.

7
7
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el olijfolie

Voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Voeg de wortel en ui toe aan de stamppot en schep om. Snijd de worstjes in stukken en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.