Pen­ne met wor­tel-to­ma­ten­saus

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel, ui, knoflook en rode peper 10 min. op laag vuur.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het wortel-uimengsel. Laat 3 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de saus en de zongedroogde tomaat toe aan de pasta en schep om. Verdeel over borden.

variatietip:

Gebruik de rest van de winterpeen in pittige wortelsoep met tuinbonen. Kijk voor het recept elders op ah.nl/recepten.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de rode peper door 1 rode paprika. Het gerecht wordt dan iets zoeter.

combinatietip:

Lekker met geraspte belegen 50+ kaas.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Penne met wortel-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met wor­tel-to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 2 zoete uien
  • 2 tenen knoflook

Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel, ui, knoflook en rode peper 10 min. op laag vuur.

4
4
  • 300 g volkoren penne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe aan het wortel-uimengsel. Laat 3 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 148 g zongedroogde tomaten in olie

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

7
7

Voeg de saus en de zongedroogde tomaat toe aan de pasta en schep om. Verdeel over borden.

variatietip:

Gebruik de rest van de winterpeen in pittige wortelsoep met tuinbonen. Kijk voor het recept elders op ah.nl/recepten.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de rode peper door 1 rode paprika. Het gerecht wordt dan iets zoeter.

combinatietip:

Lekker met geraspte belegen 50+ kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.