Va­ri­ë­ren met boe­ren­kool­stamp­pot

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen samen met de boerenkool en de ui 20 min. in ruim water met zout. Giet af.
  2. Verhit de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met de azijn en peper en zout. Verdeel er een van onderstaande de strooisels over, zie variatietips hieronder.

variatietip:

Of probeer eens een combinatie met kaas & knapperbolletjes. Snijd jonge kaas in blokjes bestrooi ze met paprikapoeder en meng met 1/2 zakje knapperbolletjes (100 g). Of: Groentestrooisel: meng maiskorrels met rode kidneybonen en een in stukjes gesneden rode paprika.

variatietip:

Variaties: Met gehaktballetjes: bestrooi rundersoepballetjes met kerriepoeder en zout naar smaak. Bak ze 4 min. in wat olijfolie. Of met spek- & kipfrietjes: snijd een stuk gerookt ontbijtspek in frietrepen. Doe hetzelfde met gerookte kipfilet. Bak de spekfrietjes uit. Of met appel & rozijnen. Snijd een friszoete appel in dunne partjes. Meng ze met rozijnen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.