Trot­to­le met worst en boe­ren­kool

Pasta maar dan nét even anders dan anders.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta maar dan nét even anders dan anders. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in parten, de knoflook fijn en de venkel in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en venkel erover. Meng in een kom 3 el olie met de knoflook en oregano en besprenkel de groenten hiermee. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de boerenkool in water met zout in 10 min. gaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 min. gaar. Giet de boerenkool af en voeg toe aan de worst. Voeg peper en zout toe.
  3. Kook de trottole pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta in een schaal. Meng de geroosterde groenten en de boerenkool-met-worst erdoor. Bestrooi met chilipeper naar smaak.

variatietip:

Houd je van een bite? Vervang de boerenkool dan door broccoli. Kook 500 g broccoliroosjes 3 min. en meng met de worst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Trottole met worst en boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trot­to­le met worst en boe­ren­kool

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 rode uien
  • 1 venkel
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in parten, de knoflook fijn en de venkel in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en venkel erover.

3
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano

Meng in een kom de olie met de knoflook en oregano en besprenkel de groenten hiermee. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.

4
  • 300 g boerenkool
  • 6 Toscaanse worstjes

Kook ondertussen de boerenkool in water met zout in 10 min. gaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm.

5
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 min. gaar. Giet de boerenkool af en voeg toe aan de worst. Voeg peper en zout toe.

6
  • 300 g trottole

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta in een schaal.

7

Meng de geroosterde groenten en de boerenkool met worst erdoor.

8
  • 1 tl chilipeper

Bestrooi met chilipeper naar smaak. Bon appétit!

variatietip:

Houd je van een bite? Vervang de boerenkool dan door broccoli. Kook 500 g broccoliroosjes 3 min. en meng met de worst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.