Bel­gi­sche stoemp met kar­bo­na­des

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar. Verhit ondertussen 50 g boter in een grote pan en bak de spruiten en spitskool 10 min. op laag vuur.
  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Meng de aardappelen en 150 ml kookvocht door het koolmengsel, neem van het vuur en stamp met de pureestamper tot een stamppot (stoemp). Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de karbonades 2 min. aan elke kant bruin. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Doe de zilveruitjes (met vocht), suiker en curry in de pan. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Leg het vlees terug in de pan en laat 2 min. op laag vuur meegaren. Verdeel het vlees en de stoemp over 4 borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.