Fran­se cas­soulet

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 182

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak van elke chipolata 2 kleine worstjes door ze in het midden in te draaien en daarna de helften los te snijden. Bestrooi de kip met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en de worstjes in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in hetzelfde vet de ui 8 min. op laag vuur. Leg het vlees terug in de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg de kruiden, tomaat, bonen en wijn toe en laat 25 min. sudderen.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Franse cassoulet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se cas­soulet

1
1
  • 1 schaal varkenschipolata
  • 300 g kipdrumsticks

Maak van elke chipolata 2 kleine worstjes door ze in het midden in te draaien en daarna de helften los te snijden. Bestrooi de kip met peper en zout.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en de worstjes in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

3
3
  • 3 uien
  • 720 g witte bonen
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml volle rode wijn

Bak in hetzelfde vet de ui 8 min. op laag vuur. Leg het vlees terug in de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg de kruiden, tomaat, bonen en wijn toe en laat 25 min. sudderen.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.