Oos­ter­se stamp­pot met ge­bak­ken vis

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Dep de pangasiusfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de kruidenmix. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de filet in 6-8 min. bruin en gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schep er de paksoisteel door en bak in 3-4 min. knapperig gaar. Voeg het paksoiblad toe en roerbak nog 1 min.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep er de paksoi door en breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de gebakken vis bij.

Tip:

Voeg voor een romig accent de rest van de kokosmelk toe bij het koken van rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.