Oven­scho­tel met ge­hakt­bal­le­tjes en win­ter­peen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de gehaktballetjes erbij en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin. Voeg de knoflook, de tijm, de ketjap en peper en zout naar smaak toe, schenk er 150 ml water bij en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook.
  2. Schep de ui en de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal. Schep de wortel erdoor. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes. Verdeel het braadvocht erover. Bak de ovenschotel in ca. 40 min. gaar en goudbruin.

Tip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Tip:

U kunt de ovenschotel invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en warm het in de oven op 180 °C in 20 min. op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.