Spruit­jes­taart met to­nijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 140

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 28 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ovenschaal met de plakjes deeg en prik de bodem regelmatig in met een vork. Laat de tonijn uitlekken, vang de olie op en verdeel de tonijn in stukjes.
  2. Breng ondertussen ruim water aan de kook en kook de spruitjes 5 min. Verhit 2 el van de olie uit de blikjes tonijn in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de tonijn, de spruitjes, de ui en de cherrytomaten in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk en peper en zout naar smaak en schenk dit over de tonijn en de groenten.
  3. Bak de taart 40 min. Serveer in rechthoekige stukken, leg op elk stuk een ansjovisfilet.

Tip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Tip:

Ansjovisfilets zijn ook heerlijk door een groene salade met Caesar dressing (fles 270 ml).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.