Zuur­kool­stamp­pot met ka­bel­jauw­fi­let

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Leg de kabeljauwfilet op de bakplaat en besmeer met de mosterd. Strooi de kaas en de dille erover.
  2. Bak de kabeljauwfilet in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verwarm de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp met de puree- stamper tot een grove puree. Schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kabeljauwfilet.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.