Var­kens­fi­let­lap­je met cran­ber­ry­com­po­te

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bak de aardappelkroketten in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking in 15-18 min. goudbruin en krokant.
  2. Snijd de varkensfiletlapjes met een scherp mes horizontaal in zodat er een envelopje ontstaat. Schep de cranberry compote erin. Steek het vlees met een cocktailprikker vast en bestrooi met de kaneel, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkensfiletlapjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Kook de broccoli in weinig water met zout in 4-5 min. beetgaar.
  3. Leg de varkensfiletlapjes en de broccoli op 4 borden en serveer met de aardappelkroketten.

Tip:

Cranberry compote is ook lekker op sneetjes stokbrood, samen met een plakje paté en een paar blaadjes rucola. Een feestelijk hapje bij lunch of borrel!

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.