Ita­li­aan­se ro­de­kool met run­der­braad­worst

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de braadworst in ca. 20 min. bruin en gaar. Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 min. goudgeel en gaar, schep regelmatig om.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rodekool toe en bak in 5-6 min. knapperig gaar. Schep de balsamicoazijn, de olijven en de Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rodekool en de braadworst over 4 borden en serveer met de aardappelpartjes.

Tip:

Voor een eigentijdse rodekoolstamppot: meng reepjes gewokte rodekool samen met magere spekreepjes door aardappelpuree.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.