Ket­jap­kip met pit­ti­ge si­naas­ap­pel-kool­sa­la­de

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de marinademix uit het pakje mix voor babi ketjap met de olie in een schaal. Schep de kipfilet erdoor en marineer 10 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de sinaasappels en verdeel in partjes. Doe samen met de kool en 1 ui in een schaal en schep de zoete chilisaus erdoor.
  2. Verhit een wok en roerbak de kipfiletreepjes zonder extra olie in 4-5 min. gaar. Voeg de rest van de ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de sausmix uit het pakje mix voor babi ketjap met 300 ml water toe en breng aan de kook. Laat nog 1 min. zachtjes doorkoken.
  3. Verdeel de rijst met de ketjapkip over 4 diepe borden en serveer met de pittige sinaasappel-koolsalade.

Tip:

Thaise zoete chilisaus is ook lekker bij loempia's, gebakken garnalen en gegrilde kip- of varkensspiesjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Ketjapkip met pittige sinaasappel-koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ket­jap­kip met pit­ti­ge si­naas­ap­pel-kool­sa­la­de

1
1
  • 500 g kipfilet

Snijd de kip in reepjes.

2
2
  • 1 zakje mix voor babi ketjap
  • 4 el olie

Meng de marinademix uit het pakje mix voor babi ketjap met de olie in een schaal. Schep de kipfilet erdoor en marineer 10 min.

3
3
  • 300 g witte rijst
  • 2 handsinaasappels

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de sinaasappels en verdeel in partjes.

4
4
  • 1 zak witte kool
  • 1 ui
  • 3 el Thaise zoete chilisaus

Doe de sinaasappel samen met de kool en de ui in een schaal en schep de zoete chilisaus erdoor.

5
5
  • 2 uien

Verhit een wok en roerbak de kipfiletreepjes zonder extra olie in 4-5 min. gaar. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.

6
6

Voeg de sausmix uit het pakje mix voor babi ketjap met 300 ml water toe en breng aan de kook. Laat nog 1 min. zachtjes doorkoken.

7
7

Verdeel de rijst met de ketjapkip over 4 diepe borden en serveer met de pittige sinaasappel-koolsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.