Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie & knof­look­crou­tons

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 181

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg een hand spinazie toe en laat deze groente al omscheppend slinken. Herhaal dit tot alle spinazie geslonken is en het vocht verdampt.
  2. Voeg de hamblokjes en de kookroom toe en verwarm 3-4 min. op laag vuur. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en krokant. Voeg de knoflook en naar smaak peper en zout toe en bak nog 1 min.
  3. Schep de tagliatelle door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de knoflook-croutons erover.

Tip:

Kookroom is ook ideaal om een lekker romige stamppot mee te maken.

video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.