Ome­let met Fran­se groen­ten & kaas

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien, snijd de tomaat in blokjes en snijd de kaas in 8 plakjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de krieltjes 8 min. Schep de ui, de wokgroente en de tomaat erdoor en bak de groenten in 4-6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Klop de eieren los met de melk en peper en zout. Verhit 1/2 el olie en bak een omelet van 1/4 van het eimengsel. Bak zo nog drie omeletten. Verdeel de omeletten over borden en schep de groenten erop. Verdeel de plakjes kaas erover en klap de omelet dubbel. Steek vast met een prikker.

combinatietip:

Lekker met kropsla met yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml) en croutons.

video

Ome­let bak­ken

Kookles - 04:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Omelet met Franse groenten & kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met Fran­se groen­ten & kaas

1
1
  • 2 uien
  • 1 tomaat
  • 185 g port salut

Snipper de uien, snijd de tomaat in blokjes en snijd de kaas in 8 plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 850 g gekruide minikrieltjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de krieltjes 8 min. Schep de ui, de wokgroente en de tomaat erdoor en bak de groenten in 4-6 min. beetgaar.

3
3

Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 6 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 el olijfolie

Klop de eieren los met de melk en peper en zout. Verhit 1/2 el olie en bak een omelet van 1/4 van het eimengsel. Bak zo nog drie omeletten.

5
5

Verdeel de omeletten over borden en schep de groenten erop. Verdeel de plakjes kaas erover en klap de omelet dubbel. Steek vast met een prikker.

combinatietip:

Lekker met kropsla met yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml) en croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.