Pe­per­saus

Met cognac, ui en peper is deze heerlijke romige saus klaar voor het beste vlees.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Met cognac, ui en peper is deze heerlijke romige saus klaar voor het beste vlees. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus. Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de slagroom toe en serveer direct.

Tip:

Voeg voor een extra pittig accent een paar druppels Worcestershire sauce toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Pepersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­saus

1
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot.

2
  • 50 g boter

Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min.

3
  • ½ runderbouillontablet
  • 250 ml kraanwater

Breng ondertussen het water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.

4
  • 25 g bloem

Voeg de bloem toe aan de sjalot en roer met een houten lepel tot het mengsel lichtbruin kleurt.

5
  • 25 ml cognac

Roer de cognac en de bouillon erdoor en breng aan de kook.

6
  • 2 tl zwarte peperkorrels

Kneus ondertussen de peperkorrels licht in de vijzel en voeg toe aan de saus.

7

Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus.

8
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom toe en serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.