Ge­bak­ken zalm met ta­gli­a­tel­le

Met broccoli en champignons zet je in no time een heerlijke maaltijd op tafel.

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met broccoli en champignons zet je in no time een heerlijke maaltijd op tafel. 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en water tot een gladde saus. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de roomsaus.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de pasta en broccoli af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en leg er een stuk zalm op.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken zalm met tagliatelle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken zalm met ta­gli­a­tel­le

1
1
  • 70 g mix voor tagliatelle roomsaus
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 ml kraanwater

Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en water tot een gladde saus.

2
2
  • 40 g boter
  • 250 g champignons

Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.

3
3

Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de roomsaus.

4
4
  • 300 g tagliatelle
  • 400 g broccoli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe.

5
5
  • 40 g boter
  • 400 g Schotse zalmfilets

Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.

6
6

Giet de pasta en broccoli af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en leg er een stuk zalm op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.