Var­kens­rol­la­de met knof­look en to­maat

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 790 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. wachten
(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 227

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste braadpan of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. voorbereiden Prik met een puntig mes ca. 15 inkepingen van 3 cm diep in de rollade, gelijkmatig verdeeld over het vlees. Snijd de inkepingen in de gaten van het netje, zodat het netje heel blijft. Verwijder de velletjes van de knoflook en snijd grote tenen in de lengte doormidden. Vul de inkepingen met de knoflook, de tomaat en de rozemarijn. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de boter in de vuurvaste braadpan of een koekenpan en braad het vlees in 6 min. rondom bruin. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast als u de rollade niet meteen gaat braden.
  2. afmaken. Laat de rollade in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak het vlees in de oven in de braadpan of een ovenschaal in ca. 45 min. gaar. Lepel na 30 min. het bakvet over het vlees en bestrijk de bovenkant met een kwastje met de balsamico. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Verwijder het netje en snijd de rollade in plakken.

Tip:

U kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Als u de rollade langer van tevoren wilt maken, kunt u hem ook invriezen. Laat voor gebruik ontdooien en maak af vanaf stap 2.

Tip:

Crema di balsamico is ook heerlijk over vanille-ijs als dessert.

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 107 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.