Ge­vul­de zalm­fi­let

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de gember zeer fijn. Meng het citroenrasp, de gember, peterselie, knoflook en olie en naar smaak citroensap, peper en zout. Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe. Giet af en spoel af met koud water. Verwijder met een mesje de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elk stuk zalm met een scherp mes aan de zijkant open tot een envelopje. Bestrijk ze van binnen met in totaal 3 el van het oliemengsel en vul ze met de aspergetips. Bestrooi met peper en zout. Leg in de schaal en bak 8 min. in de oven.
  3. Verwarm de tuinbonen met de rest van het oliemengsel in een steelpan. Verdeel de zalm over 4 borden en serveer met de tuinbonen.
video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.