Kreeft met ro­mi­ge knof­look­saus

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 192

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de knoflook met schil in de ovenschaal en pof 40 min. Neem uit de oven en duw de zachte kern uit de schil. Verhit de olie, slagroom en wijn in een pan. Voeg de knoflook toe en peper en zout naar smaak. Neem van het vuur.
  2. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en voeg de bouillontabletten toe. Kook de kreeften in ca. 6 min. gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de kop van je af op hun buik op een grote plank. Zet de punt van een groot, scherp mes in het kuiltje tussen de ogen. Snijd de kreeften in de lengte doormidden en verwijder darmen, lever en maag. Leg op elk bord een halve kreeft en een partje citroen. Verhit de saus tot hij bijna kookt. Neem van het vuur en klop met een garde de boter erdoor. Serveer de saus bij de kreeft.

Tip:

*Tijdelijk in het assortiment in december.

video

Kreeft klaar­ma­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.