Gra­pe­fruit­cock­tail

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees boven een kom los van de vliezen en houd apart. Knijp boven een andere kom de rest van het sap uit de grapefruits. Snijd de venkelknol in de lengte in zo dun mogelijke plakjes. Voeg met de olie toe aan het grapefruitsap en laat 5 min. marineren. Breng op smaak met zout.
  2. Verdeel de veldsla over de whiskyglazen en druk licht aan. Schep de grapefruit, venkel en rivierkreeftjes erop en besprenkel met de overgebleven grapefruitmarinade. Breng op smaak met peper en zout. Schep in elk glas 1 tl mayonaise.

Tip:

De rest van de venkel is lekker door een salade of pasta.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.