Ha­ri­cots verts met prei

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de harde onderkant van de prei en ca. 5 cm van het groene deel. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel schoon onder koud stromend water. Snijd de ene helft in lange linten. Snijd de andere helft in 3 stukken en vervolgens in dunne reepjes.
  2. Kook de preilinten 1 min. in kokend water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Kook de haricots verts in ca. 7 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de preireepjes toe. Giet af.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak 12 bundeltjes van de haricots verts en prei. Wikkel er een lang preilint omheen. Leg in de ingevette ovenschaal. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur, roer de mosterd erdoor en besprenkel hier de bundeltjes mee. Bestrooi naar smaak met peper. Warm 5 min. in de oven.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.