Wit­lofsala­de met si­naas­ap­pel

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de blaadjes los. Schil met een scherp mes de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes.
  2. Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de witlofblaadjes en de sinaasappel door elkaar op een schaal. Schenk de dressing erover.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.