Bloem­kool­gra­tin blauw­a­der­kaas

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal.
  2. Laat voor een roux de boter in een pan smelten, voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot de roux lichtbruin begint te kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
  3. Roer de kaas door de saus en breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en zet de schaal in het midden van de oven. Bak in 30 min. goudbruin en gaar.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.