Kriel­tjes met krui­den­bo­ter

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook. Roer de peterselie, bieslook, knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.
  2. Giet de krieltjes af, laat iets afkoelen en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.

bereidingstip:

Je kunt de kruidenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Krieltjes met kruidenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kriel­tjes met krui­den­bo­ter

1
1
  • 500 g pondjes kriel
  • 2 el verse peterselie
  • 2 el verse bieslook
  • 1 teen knoflook

Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook.

2
2
  • 2 tl grof zeezout
  • 50 g boter

Roer de peterselie, bieslook, knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.

3
3

Giet de krieltjes af, laat iets afkoelen en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden.

4
4

Voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.

bereidingstip:

Je kunt de kruidenboter 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.