Pu­ree met ro­de pa­pri­ka

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, blender of staafmixer, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem uit de oven, doe ze in een plastic zak en knoop die dicht. Laat de paprika's 20 min. rusten.
  2. Kook ondertussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
  3. Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje van de paprika's. Pureer ze in de blender of met de staafmixer.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de paprika, de knoflook en de olie tot een fijne puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.