War­me cho­co­ca­ke­jes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, eenpersoonsbakvormpjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip uit het bakpapier 4 cirkels die net iets groter zijn dan de bodem van de bakvormpjes. Bekleed er de bodem van de vormpjes mee.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat wat afkoelen. Klop met een mixer een beslag van de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en wat zout. Voeg een voor een de eieren toe. Spatel de bloem erdoor. Voeg de wat afgekoelde chocolade toe. Verdeel over de bakvormpjes en bak ca. 8 min. in de oven.
  3. Stort de cakejes direct op een bord. Verwijder het bakpapier en schenk er sinaasappellikeur over.

Tip:

Voor de kinderen: Laat de likeur weg en voeg een bolletje ijs toe.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.