Var­kens­fi­let­rol­le­tjes

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de filetlapjes tussen twee vellen vershoudfolie op een plank. Sla ze gelijkmatig plat met een deegroller of steelpan zonder dat er gaten in het vlees komen. Leg op 2 filetlapjes de rauwe ham en de roquefort. Rol op en zet vast met de cocktailprikkers.
  2. Voor de kinderen: Leg op de andere 2 filetlapjes de achterham en de jong belegen kaas. Rol op en zet vast met de cocktailprikkers.
  3. Strooi de bloem op een bord en wentel er de rolletjes door. Schud overtollige bloem af. Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak de rolletjes op niet te hoog vuur in 10 min. gaar en bruin, keer regelmatig. Neem uit de pan en laat op een bord 3 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak de bosui 2 min. in dezelfde pan.
  4. Verwijder de prikkers en snijd het vlees schuin doormidden. Serveer met de bosui.

Tip:

De rest van de roquefort is lekker door een salade van spinazie en spekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.