Ro­de­kool­sa­la­de met biet en ap­pel

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de plakjes biet in een kom en besprenkel ze met 2 el azijn. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes, doe in een andere kom en meng de gember erdoor. Klop in een schaal een dressing van de olie, de rest van de azijn, de suiker, peper en zout. Meng de rodekool door de dressing. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de ongeschilde appel en snijd de vrucht horizontaal in plakjes van ca. 1 1/2 mm.
  2. Leg de plakjes biet in een cirkel op 4 borden. Stapel de koolsalade en de plakjes appel om en om binnen de rand van de bietplakjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.