Pav­lo­va met ge­stoof­de peer

Stoofperen met port. Daar word je blij van. Zeker op zo’n zelfgebakken pavlova met slagroom.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 40 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Stoofperen met port. Daar word je blij van. Zeker op zo’n zelfgebakken pavlova met slagroom. 8 personen
3 134

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan. Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de citroen schoon. Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker. Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier. Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min. Zet de oven uit, laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen.
  3. Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over.
video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pavlova met gestoofde peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va met ge­stoof­de peer

1
1
  • 8 stoofpeertjes
  • 100 ml rode port
  • 1 fles volle rode wijn

Schil de stoofpeertjes. Doe de peren en de port in een pan. Voeg de wijn toe zodat de peren onder staan.

Meringue of pavlova maken

Instructievideo

02:54 min.

2
2
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen

Schraap het merg uit het vanillestokje. Boen de citroen schoon.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

3
3
  • 75 g fijne kristalsuiker

Breng de peren aan de kook met 2 stukken gele citroenschil, vanillestokje, merg en de kristalsuiker.

4
4

Laat afgedekt 2 uur zachtjes stoven.

5
5

Verwarm de oven voor op 180 °C.

6
6
  • 4 eieren
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 2 el maizena
  • 1 tl frambozenazijn

Splits de eieren. Klop de eiwitten met de basterdsuiker en wat zout stijf. Klop de maizena en azijn erdoor.

7
7

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het eiwit 8 cirkels van 8 cm Ø op het bakpapier.

8
8

Zet de oven op 150 °C en bak het schuim ca. 35 min.

9
9

Zet de oven uit, laat het schuim ca. 40 min. in de oven. Laat afkoelen.

10
10
  • 400 ml slagroom

Klop vlak voor serveren de slagroom stijf. Doe op elk schuimpje wat slagroom. Zet er een lauw peertje op. Schenk er wat perenvocht over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.