To­ma­ten­bouil­lon

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 107

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot op laag vuur 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de romatomaten en de laurierblaadjes toe en laat op laag vuur 10 min. garen. Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. inkoken. Pureer de bouillon met de staafmixer zo glad mogelijk en schenk door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de cherry tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Voeg toe aan de bouillon. Verwarm de bouillon 2 min. tot de cherry tomaten warm zijn. Verdeel over 8 glazen of kopjes.

Tip:

Stap 1 kunt u een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg voor serveren stap 2.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.