Gar­na­len­cock­tail

De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.

(312)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal. 8 personen
3 312

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 cocktailglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).
  3. Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.
  4. Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.
  5. Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.

bewaartip:

Stap 1 t/m 3 kun je 3 uur van tevoren voorbereiden. Bewaar afzonderlijk afgedekt in de koelkast.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 340 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Garnalencocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­cock­tail

1
1
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g Hollandse garnalen

Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

2
2
  • 3 avocado's

Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 1 friszure appel
  • 75 g mayonaise

Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • ¼ krop ijsbergsla

Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel de sla over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.

5
5
  • 8 takjes peterselie

Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.

bewaartip:

Stap 1 t/m 3 kun je 3 uur van tevoren voorbereiden. Bewaar afzonderlijk afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.