Ra­ta­touil­le­ter­ri­ne

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, braadslede, terrine- of cakevorm (ca. 1 1/2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de vorm met folie. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak, in delen, de courgette, aubergine, ui en paprika. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verwarm de oven op 180 °C. Vul de vorm met 1/2 van de courgette en aubergine, daarop de bosui, paprika, tomaat en basilicum en tenslotte de rest van de courgette en aubergine. Klop de eieren met knoflook, kruiden en kerrie. Schenk over de groenten. Zet de vorm in de braadslee en schenk er kokend water bij tot hij half in het water staat. Bak in ca. 50 min. gaar.
  3. Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een bord. Verwijder het folie en snijd de terrine in plakken. Lekker met aioli.
video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.