Zalm met mie­riks­wor­tel­crè­me

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de crème fraîche, mayonaise en mierikswortel in een kom. Houd 6 mooie, kleine takjes dille achter als garnering, snijd de rest van de dille fijn en voeg toe aan de crème fraîche.
  2. Snijd 6 sneetjes van het briochebrood, rooster deze krokant in de broodrooster en snijd ze diagonaal door. Verdeel de zalm over 6 borden en leg er 2 puntjes brood naast. Serveer met de mierikswortelcrème en een partje citroen. Garneer met de achtergehouden dille.

Tip:

U kunt de mierikswortelcrème 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Mierikswortel smaakt ook lekker door aardappelpuree. Meng er 1 el door tijdens het stampen van de puree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.