Zalm­tar­taar

(354)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 354

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • portioneerring

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm en de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.
  2. Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zalmtartaar met behulp van de portioneerring over 4 borden. Garneer met een blaadje koriander. Besprenkel vlak voor serveren met limoensap naar smaak.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Zalmtartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­tar­taar

1
1
  • 200 g zalm
  • ½ komkommer

Snijd de zalm in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.

2
2

Snijd de komkommer in blokjes van 1/2 cm

3
3
  • 1 rode peper
  • 1 limoen

Verwijder de zaadlijst en snijd de rode peper in dunne reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

4
4
  • 15 g koriander

Houd 4 mooie blaadjes koriander achter als garnering, snijd de rest van de blaadjes fijn.

5
5
  • 1 bosui

Snijd de bosui in ringen. Meng de zalm, de komkommer, de rode peper, het limoenrasp, de koriander en de bosui. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.